Måla dig frisk med Vedic art


Är det möjligt? 

Måla  och gå i  samtalsterapi kan vara just Din medicin! Du kan komma till klarhet och  bli än mer insiktsfull och lära dig oerhört mycket om dig själv och varför just Du har blivit sjuk! Tekniken som används heter Vedic Art Det är ett  otraditionellt sätt att måla som utgår helt utifrån dig själv och din egna förmåga. Det finns många sätt att måla på, t ex avslappnat, okontrollerat och meditativ sätt i tystnad. Eller ett samtal i kombination med måleri? Du får lära dig 17 nya tankesätt som frigör dig från dina gamla vanor och funderingar. Inga förkunskaper krävs!

Att ta med till första målarkurstillfället är endast ett skiss- eller ritblock i A4-storlek, inga fina ark behövs, ta med  papper som du kan slösa med, samt ett par blyertspennor. Sen kommer jag ge dig vidare instruktioner under resans gång.....

 

 

Vedic Art

Fröet till Vedic Art såddes för många år sedan då grundaren Curt Källman började sin inre resa för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken. Nu sprids de 17 principerna vidare av Curts son Johannes som pollen från den blomma som en gång såddes av Curt. Vedic Art finns i dag etablerat i Norden, flera Europeeiska länder, Indien och USA. I Sverige finns flera hundra utbildade Vedic Art lärare.

Konstnärer har i alla tider längtat efter att kunna uttrycka sig personligt och i sitt skapande förmedla sin egen sanning. Vi vill kunna uttrycka vårt innersta jag. När vi skapar utan ansträngning är det lätt att glömma bort tid och rum. Vi blir närvarande i nuet och börjar uttrycka oss själva, inte bara stress och idèer. En resa har börjat mot att hitta vårt eget skapande uttryck. Det handlar mer om att öppna seendet än att träna handen och måleritekniken. Bortom alla begränsningar finns det kunskap, skönhet och glädje som väntar.