Maria Mibson


Medmänniska finnes

Jag är en sann hjälpare och har alltid varit genom tid, så fort en människa berättar om sig själv och delger mig ett problem, litet som stort, att de är sjuka, orättvist behandlade, känner sig olyckliga eller har ett problem som de har svårt att se en lösning på, så går jag automatiskt igång för att hjälpa till att lösa detta. Ett typiskt kvinnligt sätt eller en sann modersinstinkt också eller? De är sådan som jag varit som person genom hela mitt liv, från tidig ålder.

Arbetat i sociala projekt tillsammans med sociala myndigheter, arbetsförmedlingen till tvångsvård, kriminalvård och PUB. Min gåva är att jag tror mig vara en god lyssnare, finns där, är intresserad och visar det på ett kärleksfullt sätt, lyssnar och har alltid många kramar tillhands.

För kärlek och tid är viktigt för att du skall kännas trovärdig som en hjälpare och är sann i ditt uppdrag och jag brinner för att både lyssna och hjälpa till att reda ut problem.

Min förstfödde son visar sig ha en härlig energi, livslust, intelligens och vilja.  Dock ville samhället ge honom den moderna diagnosen och stämpel ADHD. Som jag kämpade på med som en stolt mamma jag var. För varken då eller nu så är dessa typer av energiknippen till barn en helt lätt match att ta hand om, men jag har fallenhet, erfarenhet av alla de typer av barn och ungdomar.  Så jag gick på min magkänsla/ intuition och lyckas att få denna son att komma ut i livet och må bra med sig själv och hitta sina redskap och utvecklas till den fina vuxna man han är idag.

Däremellan har jag arbetat med barn, ungdomar och vuxna. Allt från restaurangbranschen till sälj, marknadsföring och reklambranschen. Efter 15 år inom reklam blev suget för starkt efter att arbete med människor igen och att göra skillnad, att lyssna och finnas där. Jag utbildade mig därför till samtalspedagog med inriktningen KBT som attraherade mig som samtalsteknik. Det är ett verktyg i samtalen med människor, har även lärt mig fler samtalstekniker såsom MI mm.

 

Jag är extra bra på barn som kommit på glid. Tycker de är lite extra värda att bli lystnade på, att nysta upp deras knutar. De är ofta inte prio ett i samhället, tyvärr. Älskar barn, ungdomar och människor som ger mig utmaningar därtill. 

Problem är till för att lösas tänker jag, punkt slut. Jag är en mycket kompetent samtalspedagog med lång och bred erfarenhet i bagaget.

Känner du som jag så löser vi upp knutarna tillsammans!

 

Läs mer om KBT

Läs mer om MI

Läs mer om Marias historia i intervjun med Maria i tidning Dagens Homeopati http://dagenshomeopati.se/2015/10/16/mamma-valde-homeopati-stallet-for-amfetamin/#comments

Sagt om Maria

  ”Raka rör och konkret, med hjälpande stabil hand, det är Maria för mig” 

Mia-Jonas Plunteman

-----

   "Maria är trygg och lugn att gå och prata med, jag rekommenderar henne varmt! “  

Nettan

-----

”Skönt att tala med en förälder som har så mycket erfarenhet av barn och ungdomar i bagaget,

det kändes som en lättnad, att äntligen prata med någon som kan förstå mig,

lyssna på hur det känns att ha barn med ADHD och dessutom kan ge konkreta råd. .” 

mamma Lena

-----