Om mig

Om mig

Jag bor nu i södra Skåne och känner att jag nu landat rent geografiskt, för jag har flyttat en del, som har berikat mig på olika sätt. Är nu mitt i livet och har kommit upp i lite över 50 år som jag trivs med. Jag har en fantastisk man, två underbara söner, varav en hemmavarande son och en utflugen. Själv har jag haft ett brokigt liv med både mot- och medgångar, positiva erfarenheter och tuffa som gjort att jag känner att det har berikat mitt liv.

 

Även om själva erfarenheten i sig har varit tuff så är jag dock några erfarenheter rikare och det gör att livet har färgat mig till den jag är idag. Livet fortsätter att ge mig nya utmaningar att bemästra och de berikar mig. Mina arbeten har varit allt från ungdomsledare med både de som mått bra och de som mått dåligt ibland. Jag har också varit lantbrevbärare inom svenska postverket, arbetat inom vården med gamla människor, arbetat på krogen/restaurangbranschen och servat både direktörer och fyllbultar. Jag har jobbat inom statliga verk som platsförmedlare till kriminalvårdare, Kriminialvårdare/plit på fängelse och sett den mörka sidan av människor som gjort fel och hamnat bakom lås och bom.

 

Över till mediebranschen och sälj- och marknadsföring och reklamsidan som är snabb, utåtriktad, kreativ och en spännande bransch. Det händer nya saker ideligen. Denna mediesväng inom tidningsvärlden, journalistik och marknadsföringssidan och reklam lärde mig att se en ny typ av människor – alla möten är spännande. Men jag ville göra mer, göra skillnad och kände att min kapacitet inte kom till sin rätta. Så där började min nya resa – jag såg flera värden i livet, värderingar och andra tankar som kom till mig i livet.

 

Då kände jag att jag ville knyta ihop min säck och lära mig av mina erfarenheter och dela med mig till andra. Detta har gjort mig till den jag är idag. Jag har hjälpt olika typer av människor i kris och dåligt mående i nästan hela mitt liv känns det som. Så när jag nu senast utbildade mig till samtalspedagog inom KBT och coachning känns det rätt helt och fullt – min drivkraft är att göra skillnad!

Jag är din medmänniska som har en himla massa kompetens, intuition, klokskap och livserfarenhet. Jag har skinn på näsan som gärna delar ut många kramar med mycket kärlek i därtill. Jag älskar samtalet och det frö som kan börja gro i mötet med en annan människa och att fånga den stunden. Jag drivs av att se människor växa. Jag vill göra skillnad, och arbeta kraftfullt med det jag brinner för och det är och har alltid varit att hjälpa människor i olika former.

 

På min fritid älskar jag att ta långpromenader med vår hund vid havet, sjunga i alla möjliga och omöjliga sammanhang, allt från kör, kvartetter och solo på bröllop, dop och begravningar. Jag spelar även amatörteater om tillfälle bjuds! Jag målar gärna och lär ut Vedic Art, en fantastisk meditativ konstart. Därutöver renoverar vi i familjen så gott det går vår gamla Bysmedja där vi bor. Jag älskar även att prova vin, äta god mat och gärna laga mat tillsammans med mina vänner.Jag är alltid öppen för nya äventyr och möten med nya människor, Livet är här och NU!

 

”Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du inte det?” Ur boken Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren.

 

Copyright©All right reserved Maria Mibson, Mibson Coaching